השנה לא נתנו לל"ג בעומר להפתיע אותנו והתכוננו אליו מבעוד מועד באיסוף קרשים ועצים למדורה.
את החג חגגנו כמיטב המסורת במדורה גדולה ומרשימה בשטח הפתוח שמאחורי ההוסטל.
את המדורה ניצלנו למאכלים שונים ומגוונים: הכנו פיתות בטאבון (שבנינו במו ידינו לפני כשנה), ובישלנו על האש תבשיל מיוחד שנקרא פּוֹיקֶה. זהו תבשיל של ירקות שורש (גזר, כרובית, תפו"א, בטטה וכו') שמבשלים בסיר מיוחד שעשוי מברזל יצוק ועל כן חסין לאש.
בזמן שהפויקה התבשל לו זכינו להופעה מרשימה של אחד הדיירים בליווי מדריך ועו"סית ששרו לנו מכל הלב, ואח"כ הצטרפנו כולנו לשירה בציבור לפי בקשת הקהל.
כמו-כן מיכל העו"סית ניסתה להתקיל אותנו בחידון ידע על ל"ג בעומר אבל… ידענו כמעט הכל!
אחת הדיירות סיכמה את החוויה: "היה חג מדליק! ובסוף נשארנו כולנו עם מזכרת: ריח של מדורה"